Friends of the Professional Car Society - Official Website of the Professional Car Society, Inc.

Friends of the Professional Car Society - Official Website of the Professional Car Society, Inc. (http://www.professionalcarsociety.org/forums/index.php)
-   Technical Discussion Forum (http://www.professionalcarsociety.org/forums/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Slight clicking in my motor... (http://www.professionalcarsociety.org/forums/showthread.php?t=1211)

Richard Vyse 10-21-2009 09:42 AM

Slight clicking in my motor...
 
The Criterion has a slight clicking in the left bank. It is less noticable after it is warmed up but still there. I have not changed the oil yet but once that is done and if it continues, are there any remedies available other than tearing the motor apart.:thumbsdown:

Paul Steinberg 10-21-2009 09:50 AM

Before you change the oil, put a quart of engine flush such as Rislone into the engine and drive it for a while. Then if it continues to click after you change the oil, add a pint of Sea Foam to the oil and just drive it as normal till the next oil change. If it doesn't clear up by then, it might be time for exploratory surgery.

Richard Vyse 10-21-2009 09:51 AM

Words of encouragement! Tks :thumbsup:

Mike Stevens 10-21-2009 08:55 PM

clicking sound
 
I had a Ford years ago that had engine noise issues. Turned up the radio and viola! problem solved.
Really I put a pint of auto trans fluid in the oil at oil change time. After about 600 miles I imagined the noise was dimishing. By the time I had gone 1000 miles it was not my imagination...the noise WAS gone. The trans fluid had more detergent I have been told. That engine went many, many more miles before being changed out.
Mike

Brendan Martin 10-28-2009 06:19 PM

Richard when I got my 63 it had a slight tap on the right side. Turns out it was a bad rocker arm. We changed it out, as well as some other minor work and now it runs quiet and smooth.

Richard Vyse 10-29-2009 10:39 AM

Quote:

Originally Posted by Brendan Martin (Post 8797)
Richard when I got my 63 it had a slight tap on the right side. Turns out it was a bad rocker arm. We changed it out, as well as some other minor work and now it runs quiet and smooth.

Still clicking but only driven 125 miles. Still have fingers crossed.

Brendan Martin 10-29-2009 11:10 AM

Good luck hopefully it's an easy fix.


All times are GMT -4. The time now is 12:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2009 - 2018 Friends of the Professional Car Society